Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PRoblem z instalacją win na usb
#1
Hello Panowie, mam problem niesłychanie dziwny.
obiekt 1: W7.iso
obiekt2: pendrive usb 2.0 8GB
obiekt3: pendrive usb 3.0 32GB
System: Debian.

Co się dzieje:
Po sformatowaniu pendrivea i przygotowaniu go do uruchomienia (zarówno przy pomocy DD jak i wg. tego poradnika http://onetransistor.blogspot.nl/2014/09...buntu.html) proces kopiowania staje przy 3.8GB a obraz ma 3.9GB.

ISO JEST DOBRE, instalowałem go na virtualce i kiedyś instalowałem go z poziomu windowsa przy pomocy WindowsFromUsb i chodziło jak marzenie.

Nie ważne czy korzystam z usb 2.0 czy 3.0 w kompie oraz nie ważne który pendrive wchodzi do którego slotu, w każdej konfiguracji ten sam problem.

Przy ręcznym kopiowaniu plików zawsze na tym samym etapie się przywiesza (plik nr.860 - 3.8GB) przy DD podaje jedynie 3.8GB.


Jak próbowałem skopiować iso z kompa na pendrive jako zwykły plik również stawał przy 99%, i również bez względu na to który pen w którym wejściu.

Reasumując, jedyna rzecz która przychodzi mi do głowy to wina systemu...
Ale jakim cudem?

Każda pomoc mile widziana.
Odpowiedz
#2
MD5 i sha-1 sprawdziłeś rozumiem?
 Gdyby Java miała prawdziwy garbage collector to programy kasowałyby się podczas uruchomienia.

Odpowiedz
#3
Ze źródłem? teraz nie. Ale przy pobieraniu na potrzebę VB tak, był prawidłowy.
Jak zrzucałem na dysk na przyszlość też sprawdzałem czy zrzucił się poprawnie.

Problem jest z przenoszeniem tego pliku, na innym systemie się sfreezował, ale poszedł po godzinie.

Na moim systemie codziennym wywalało błąd i nie mogłem urządzenia odmontować, więc w każdym razie coś jest nie tak, ale chyba jednak z obrazem.

Co podwójnie mnie dziwi, bo tak jak mówię, na windowsie chodziło dobrze i VB również łyknął go bez problemu.
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Znów problem z odzyskiem danych Gilley 9 2,418 06-03-2015, 21:02
Ostatni post: programistacpp
  Instalacja backtrack a utracony RAID paf84 10 2,045 03-01-2013, 11:58
Ostatni post: paf84
  Problem z startem systemu utracona tablica partycji jarcio53 1 1,130 03-06-2012, 16:03
Ostatni post: Tommy
  Problem z partycją xdeers 2 1,244 01-16-2011, 21:02
Ostatni post: Supporter

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
stat4u