Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oznaczenia pinow Bullet 2m
#1
Temat ten jest zwiazany z poprzednim  tematem http://forum.bezpieka.org/thread-3923.html . Ale poniewaz tam nikt nie byl w stanie mi pomoc wiec staram sie sam dalej zglebiac temat. Interesuje mnie temat wgrywania firmware przez zlacze USB serial. Mam usb serial na Profilic na ukladzie PL 2303HX. I moje pytanie Jak sa oznaczone zlacza w Bullecie m2 . Czy tak jak na rysunku , ktory zamiescilem ? USB serial ma trzy kabelki . Czarny to wg  mnie Masa czyli GND, zielony to RX, bialy to TX. Udalo mi sie wrocic do firmware 5.5.8, jak mialem 5.6.2 to jak wczesniej pisalem wywalalo mi FLASH ERROR, teraz co prawda nie wyrzuca jak jest 5.5.8 ale w dalszym ciagu nie dziala normalnie. Nie moge tez przez PuTTty zalapac polaczenia do REDboxa. Tak jakby mial duzy problem z Bootowaniem.I kolejne pytanie, czy jak to nic nie da  czy wymiana pamieci WINBOND 25Q64CVIG i ponowna proba wrzucenia Firmware mialaby jakis sens??

PS. Putty pokazuje mi jakies znaczki , ale nic co by przypominalo polaczenie do Redboxa (boot loadera)


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz
#2
Próbowałeś zaserwować nowy soft przez tftp? Wrzucanie przez konwerter binarki darowałbym sobie ponieważ jest to skąplikowane.
Jeśli chcesz połączyć się przez konwerter, aby np. zobaczyć uboota lub uruchomiony system to podpinasz masy ze sobą RX-TX, TX-RX prędkość ustawiasz na 115200
http://i.imgur.com/vGTC9io.jpg
Odpowiedz
#3
(11-23-2015, 17:30)K13 napisał(a): Próbowałeś zaserwować nowy soft przez tftp? Wrzucanie przez konwerter binarki darowałbym sobie ponieważ jest to skąplikowane.
Jeśli chcesz połączyć się przez konwerter, aby np. zobaczyć uboota lub uruchomiony system to podpinasz masy ze sobą RX-TX, TX-RX prędkość ustawiasz na 115200
http://i.imgur.com/vGTC9io.jpg

Robilem na podstawie tego bloga    http://blog.meshwi.org    i  masy mialem zwarte a RX i TX zamienilem w kazdej mozliwej kombinacji. Napiecia 3,3 V nie podawalem bo podejrzewalem ze dostaje te 3,3V z samego zasilania jak podepne bulleta pod POE , moj USB serial mial tylko 3 przewody bez 3,3V tak zreszta jak jeden z wyszczegolnionych w blogu jako odpowiedni do tego.Teraz na jakis czas musze zawiesic temat  bo nie bede mial dostepu do neta. Co ciekawe jak mialem polaczenie i ping do 192.168.1.20 to tftp sygnalizowal ze oprogramowani wczytalo sie w ciagi kilunastu sekund z pelnym sukcesem.jednak nie laczy sie za kazdym razem jest to raczej przypadkowe i nie ma dostepu do wszystkich zakladek.
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Bezpieka.org Bullet M2 + reaver m0ses 1 1,215 04-25-2016, 19:19
Ostatni post: Radoslaw
  Bullet M2HP Titanium halo123456 7 1,140 01-07-2015, 17:02
Ostatni post: t.n1
  Roznice miedzy Bullet M2HP a Titanium 2MHP t.n1 11 1,632 11-19-2014, 16:46
Ostatni post: halo123456
  bullet 2 hp nie wyświetla sie strona logowania GarbatyAniol 10 1,206 10-23-2014, 21:40
Ostatni post: K13
  Zasilacz POE a Bullet 2M HP t.n1 13 1,759 10-14-2014, 10:47
Ostatni post: Tommy
  Zmiana MAC adresu Bullet 2 t.n1 2 691 09-13-2014, 19:40
Ostatni post: t.n1

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
stat4u