Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
nie wykrywa sieci
#1
Witam.
Jestem w BT zupelnym laikiem dopiero ruszam, wiec wybaczcie jezeli moje pytania wydadza sie glupie badz wrecz idiotyczne
przechodzac do rzeczy
mam problem gdyz w konsoli po wpisaniu komendy airodump-ng mon0 nie wykrywa mi zadnych sieci
chodzilem czytalem i nie moge znalezc
bylbym wdzieczny za jakies podpowiedzi i sugestie
karte mam ralink rt2870/rt 3070
wynik komendy lsusb
karta na usb
widzi ja i moge z nia robic chyba wszystko a jednak sieci nie pokazuje
ani tu ani w wicd network
Odpowiedz
#2
airmon-ng start wlanX (gdzie x tam twój interfejs)

airodump-ng -i mon0


btw. MILIARD tutków na YT i sto razy poruszany temat na forum Smile
Odpowiedz
#3
problem w tym ze niby szuka ale nie znajduje ich
widac jak zmienia kanaly i nic iwecej sie nie dzieje
gdyby chodzilo o komende to bym sie tu nie ujawnil z takim pytaniem
Odpowiedz
#4
nie wiem co robisz bo tego nie napisałeś....

zrób step by step tak:
https://www.youtube.com/watch?v=RydsjNhUjdg

to jest pierwszy tutek z brzegu, nie może nic zawieść...

jeśli wpisując lsusb widzi ralink 3070 to znaczy że mamy tutaj klasyczny PEBKAC...
Odpowiedz
#5
robie wszystko jak na filmiku
killuje te procesy
nic to nie zmienilo
caly czas jest problem po wpisaniu airodump-ng mon0
przeczesuje eter a niczego nie znajduje. tak to wyglada niestety.
nie wiem co moze byc przyczyna. czy moze zmienic na kali-linux?
choc watpie zeby to cos pomoglo
znalazlem awet jakas inna komende na szukanie sieci ale i ona nic nie wykrywa
Odpowiedz
#6
niestety nie wiem co to PEBKAC....
Odpowiedz
#7
"Problem exist between keyboard and chair". w skrócie, robisz coś źle...
Odpowiedz
#8
no wlansie wydaje mi sie ze nie ma mozliwosci zrobienia pomylki tak wiele razy. zainstalowalem Beni.
nie ma tam mozliwosci w mojej wersji znalezienia sieci wpa2
wiec przerobilem na WEP
i jak sie okazalo
i tak nic nie wykrywa
nie mam juz pomyslu
czy jakos zaiplementowac sterowniki czy co
robie to wszystkop przez vmworkstation
moze gdzies w tym tkwi problem.
parawde nie wiem juz sam co moge zmienic lub poprawic
sprawdze kazda sugestie
Odpowiedz
#9
wydaje mi sie ze antena jest wporzadku skoro dziala pod windowsem
Odpowiedz
#10
O shit... stary, więc tak. Polecam zacząć od zera, na portalu jest wyjaśnione wszystko po kolei.
Serio, wiem jak to jest i chętnie pomogę jak ktoś czegoś nie rozumie, nie ogarnia bo sam zadawalem pytania bez sensu czasami. ALE....
Nie piszesz na czym pracujesz, jak pracujesz, co robisz dokładnie.. ciężko pomóc w ten sposób bo ja daję poradę a okazuje się że robisz coś zupełnie innego niż to co powinieneś Smile
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Nmap nie widzi hosta w zakresie IP Inqo 0 482 02-16-2016, 17:38
Ostatni post: Inqo
  HD 7970 + R9 280x Crossfire nie działa poprawnie BT5r3 premium tetris29 0 484 12-26-2015, 17:05
Ostatni post: tetris29
  Mimo włączenia DMZ porty nie działają. Harertz 0 571 08-02-2015, 21:04
Ostatni post: Harertz
Backtrack.pl Problem z pyritem nie mogę zacząć lamać WPA2 skrobi2 3 1,561 04-29-2015, 10:24
Ostatni post: 5m4ru
  Proszę o Pomoc Doświadczonych BT nie widzi Karty WIFI mario2255 5 983 12-15-2014, 23:52
Ostatni post: n0me
  Nie widzi wbudowanej karty grzeh2000 4 855 09-12-2014, 21:00
Ostatni post: icam87
  Nie działa przydzielanie adresów - dhcpd3 Xenovious 2 869 07-05-2014, 22:23
Ostatni post: Xenovious
  BEEF nie uruchamia sie. programistacpp 3 1,249 04-02-2014, 17:32
Ostatni post: Marynarz
  Dwa programy,dwie sieci i ten sam klucz WEP... Michu85 4 991 12-27-2013, 0:25
Ostatni post: Michu85
  Brak rozwiązania na temat problemu sprawdzenia sieci. Komputer nie wykonuje łamania adiadi007 5 1,464 10-10-2013, 13:22
Ostatni post: hancock

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
stat4u