Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
nie wykrywa sieci
#11
Jeśli chodzi o  ralink rt2870/rt 3070  trzeba najpierw  włączyć tryb monitorowania
Sprawdzasz jakie masz karty siecowe które widzi Twój Kali Linux polecenie "airmon-ng" (enter)
następnie po wyświetleniu interfejsów sieciowych uruchamiasz właściwy wlan? np. ""airmon-ng start wlan 4" (wlan to Twój  ralink rt2870/rt 3070) i potwierdzasz enter
Nasłuch to   airoump-ng  (interfejs)  itd...
Przecież to wszystko bardzo proste
Metod łamania czy testowania jest kilka

[Wideo: https://www.youtube.com/watch?v=8gqdJiAwGuc]


Na filmie wpisywany jest wlan0 to wcale nie znaczy że u Ciebie tez jest wlan 0  może być inny
Wpisuj dopiero po identyfikacji  "airmon-ng" (enter)
Odpowiedz
#12
Bez spacji wlan4, już wcześniej pisałem że trzeba odpalić tryb monitorowania i podałem stosowne komendy, w skrócie bo w skrocie ale...
Tutka też wrzuciłem... Smile

EDIT: A podajesz pełną ścieżkę polecenia? Bo wiesz, w bt musisz podać wszystko, w kali nie ma takiego problemu no i do tego masz więcej sterowników.
Najpierw przesiadłbym się na kali.
Później apt-get update i upgrade.
później airmon-ng start wlan0/1 (jak karta na usb i lapek to pewnie wlan1 bo wbudowane wifi to bedzie wlan0)
nawet nie musisz killować wszystkiego do wep...
Wtedy airodump-ng -i mon0 i co tam jeszcze chcesz dodać ale to jest minimum absolutne.
Dalej jak to zaskoczy to z aircrack i resztą nie będziesz miał problemu. z resztą, tutka dałem Smile
Odpowiedz
#13
[img][Obrazek: http://iv.pl/images/94680717059862728262.png][/img][img][Obrazek: http://iv.pl/images/36296341335366075845.png][/img][img][Obrazek: http://iv.pl/images/69989626689629951916.png][/img][img][Obrazek: http://iv.pl/images/21019728424521517883.png][/img][img][Obrazek: http://iv.pl/images/25894447886899645163.png][/img][img][Obrazek: http://iv.pl/images/80286737163171699741.png][/img]
tak to wyglada.
moze powiedzcie co zrobilem zle jezeli dostrzegacie blad.
ja nie umiem zauwazyc co robie nie tak
Odpowiedz
#14
http://www.ppq.ch/snippets/19-fix-airodu...sults-vbox

"if it doesn't works, we have detected another possible issue. Disconnect the card and reconnect it with the virtualbox icon. So it changes from phys0 to phys1. Try it again!"

Lub spróbuj killnąć procesy skoro to twój jedyny interfejs wifi zanim uruchomisz mon0.

Btw. sprawdzałeś sumy kontrolne? Pobrałeś obraz dedykowany pod wirtualne maszyny czy zrobiłeś z zwykłego iso?
Wirtualizowane lubią sięsypać, polecam pobrać gotowy dysk VM, o czym już wspominałem w innym poście, poszukaj na forum Smile
Odpowiedz
#15
udalo mi sie ostatecznie zainstalowac kali linuxa i okazalo sie ze dziala poprawnie
widzi sieci itd
niestety metoda "slownikowa" nie powiodla sie nawet gdy pobralem ogromny wordlist
staram sie teraz atakowac przez reaver-a
jednak znowu pojawia sie problem
mianowicie nie przeskakuje dalej niz 1 pin
caly czas mieli ten 1
i dalej nie ciagnie
czy macie jakis pomysl co moge zrobic?
probowalem juz mase ustawien
czytalem forum
jednak opisu mojego problemu nie znalazlem
Odpowiedz
#16
Problem już był opisywany. Router może nie obsługiwać WPS, więc nic nie zrobisz. Spróbuj zresetować router. Użyj też wash.
Reaver - mój ulubiony program...
Odpowiedz
#17
router obsluguje wps sprawdzalem.
czytalem tez na code.google oraz na tym forum
wychodzi na to ze nie ma rozwiazania ktore jest uniwertsalne?
Odpowiedz
#18
zabawne jest tez to ze udalo sie do 0.09% po czyn nagle nie wysyla i nie odbiera m1 i m2
to jest jakas masakra
Odpowiedz
#19
Karte masz jakąś niestabilną, czasem antena panelowa pomaga
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Nmap nie widzi hosta w zakresie IP Inqo 0 482 02-16-2016, 17:38
Ostatni post: Inqo
  HD 7970 + R9 280x Crossfire nie działa poprawnie BT5r3 premium tetris29 0 484 12-26-2015, 17:05
Ostatni post: tetris29
  Mimo włączenia DMZ porty nie działają. Harertz 0 572 08-02-2015, 21:04
Ostatni post: Harertz
Backtrack.pl Problem z pyritem nie mogę zacząć lamać WPA2 skrobi2 3 1,561 04-29-2015, 10:24
Ostatni post: 5m4ru
  Proszę o Pomoc Doświadczonych BT nie widzi Karty WIFI mario2255 5 983 12-15-2014, 23:52
Ostatni post: n0me
  Nie widzi wbudowanej karty grzeh2000 4 855 09-12-2014, 21:00
Ostatni post: icam87
  Nie działa przydzielanie adresów - dhcpd3 Xenovious 2 870 07-05-2014, 22:23
Ostatni post: Xenovious
  BEEF nie uruchamia sie. programistacpp 3 1,249 04-02-2014, 17:32
Ostatni post: Marynarz
  Dwa programy,dwie sieci i ten sam klucz WEP... Michu85 4 991 12-27-2013, 0:25
Ostatni post: Michu85
  Brak rozwiązania na temat problemu sprawdzenia sieci. Komputer nie wykonuje łamania adiadi007 5 1,464 10-10-2013, 13:22
Ostatni post: hancock

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
stat4u