Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak internetu Kali Linux-VMware!
#1
Witam wszystkich.Moim problemem jest brak dostępu do internetu w Kali Linux,problem pojawia się rzecz jasna po ustawieniu ,,Bridged-Connection directly to psychical network'',gdy używam NAT działa,jednak jest on jednakowy z moim prawdziwym adresem IP..a jak wiemy nie o to w tym chodzi..Jak zrobić aby działało w Bridged?
#2
Ufff ... czytam kilka razy i dalej nie do końca zrozumiałem.
Oczekujesz innego adresu IP? Wewnętrznego czy zewnętrznego?
Cokolwiek nie zrobisz ... wyjdziesz przez to IP zewnętrzne ... jeśli to twój jedyny internet ...

Ogólnie, podaj co chcesz osiągnąć a nie z czym masz problem ...

Przeczytaj proszę jeszcze moją stopkę ...
#3
Wybacz,pisałem to w pośpiechu..Chodzi mi ogólnie o dostęp do internetu jednak działa on tylko gdy ustawiam NAT w VMware,chcę aby moje IP było różne od tego prawdziwego.Po ustawieniu Bridged,internet nie działa.Odkryłem też małą ciekawostkę,pobawiłem się zaporą mojego antywirusa,po jej wyłączeniu mimo włączenia ,,mostu'' internet był jednak adres IP był identyczny z prawdziwym.Jednym słowem chcę osiągnąć dostęp do internetu i inny adres IP =)
#4
może użyj proxy na kalim i daj net przez nat?
#5
Masz na myśli Tor Browser?,szczerze spodziewałem się bardziej zaawansowanych rozwiązań po Kali...Chciałbym wyprowadzając komendy być w Japonii,nie tylko przeglądając internet,do którego zresztą po ,,Bridge'' dostępu nie mam,może problem leży w głębinach zapory ogniowej(swoją drogą pewne słowa nie powinny podlegać polonizacji..),gdy najadę na pasek zadań (w Windows) mam dwie sieci,co jest normalne jednak jedna jest ,,Internet acces'' a druga ,,Unidentified network,no network acces''.Panowie,dać sobie spokój z Linuxami ? =P
#6
To taki żart tam na końcu,przecież musi być jakieś rozwiązanie tego problemu...
#7
mam na myśli zwykłe proxy (nie tor itp...)
#8
Wybacz mi mój brak doinformowania,w jaki sposób to zrobić? (Polskie google milczy w tym temacie,a z językiem angielskim na tym poziomie wolę nie ,,ryzykować'').
#9
A na jakim systemie masz vmware? Masz statyczne ip czy dynamiczne na tym.
Kali to virtualka?
--
pzdr n0me
echo b > /proc/sysrq-trigger


#10
Tak,Kali działa na VMware.IP jest statyczne.Windows =)


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Komendy na kali linux grzeh2000 1 1,230 01-15-2015, 22:19
Ostatni post: marcin5747
Rainbow Tęczka podczas instalacji Kali Linus slawek123 0 819 09-24-2014, 20:29
Ostatni post: slawek123
Kali-linux.pl Zapytanie Brute Force na kali linux DyRoXCraft 2 1,243 08-08-2014, 20:21
Ostatni post: DyRoXCraft
  Wersje kali linux sirer 0 576 07-09-2014, 12:18
Ostatni post: sirer
  KALI-PL-PREMIUM-1.0.6 a Brutal Force maakary 0 646 02-21-2014, 19:21
Ostatni post: maakary
  Instalacja Kali Linuxa jako system domyślny? mati1155 2 1,499 10-26-2013, 21:04
Ostatni post: K13

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
stat4u