Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak mozliwosci dodania polaczenia VPN
#1
Czesc, zainteresowalem sie dzisiaj VPN, jednak gdy wchodze w Polaczenia VPN>Skonfiguruj VPN... nie mam mozliwosci dodania. Dodam ze probowalem juz pobierania wszystkich potrzebnych plikow :

"Brak kandydującej wersji network-manager-openvpn-gnome
Brak kandydującej wersji network-manager-pptp
Brak kandydującej wersji network-manager-pptp-gnome
Brak kandydującej wersji network-manager-strongswan
Brak kandydującej wersji network-manager-vpnc
Brak kandydującej wersji network-manager-vpnc-gnome
Brak kandydującej wersji network-manager-openvpn-gnome
Brak kandydującej wersji network-manager-pptp
Brak kandydującej wersji network-manager-pptp-gnome
Brak kandydującej wersji network-manager-strongswan
Brak kandydującej wersji network-manager-vpnc
Brak kandydującej wersji network-manager-vpnc-gnome
Nie zostaną zainstalowane, zaktualizowane ani usunięte żadne pakiety.
0 pakietów aktualizowanych, 0 instalowanych, 0 do usunięcia i 99 nieaktualizowanych.
Do pobrania 0 B archiwów. Zajęte po rozpakowaniu: 0 B. "

W czym tkwi problem? Dodam ze korzystam z Kali Linuxa.
#2
System na HDD czy live?
Poszukaj na forum sources list i odpowiednio popraw u siebie.
--
pzdr n0me
echo b > /proc/sysrq-trigger


#3
Już działa jak należy, dzięki Smile
Mam jeszcze inne pytanie, a nie chcę zaśmiecać forum moimi jak dla Was durnymi pytaniami, mianowicie : mam w domu router z którego idą dwa kable pod komputery, a więc mam połączenie z routerem, jest teraz możliwość abym dzięki temu uzyskał hasło do routera? Próbowałem już "aircrack" ale zbytnio mi to nie wychodziło, próbowałem też sniffować sieć dzięki "ettercap" jedak też bez żadnych efektów, jakieś pomysły? Nie chcę pełnej odpowiedz wypisanej po kolei co i jak mam zrobić, chciałbym jednak w mniejszym stopniu dojść do tego samemu.
Pozdrawiam!
#4
Istnieje taka mozliwosc, ale oprogramowanie kazdego producenta jest troche inne, i oczywiscie oprogramowanie poszczegolnych modeli tez sie rozni. Wiele routerow ma swoje "ukryte furtki". Jesli podasz model to mozna pokombinowac. Jesli chcesz lamac BF'em to oczywiscie tez istnieje taka mozliwosc, ale zajmie to setki, o ile nie tysiace lat.

Pozdrawiam.
#5
podejdz do router'a i wcisnij przycisk reset przez kilka sekund...najlepsze sa zawsze najprostsze rozwiazania...
"Life would be tragic if it weren't funny."
Stephen Hawking
#6
@UP
Wiem że istnieje taka możliwość, mogę to zrobić w praktycznie każdej chwili, ale po co?
Chce mieć troszkę satysfakcji jeśli jednak uda mi się w jakiś sposób złamać hasło Smile
"Programy piszą ludzie, ty masz sam system pokonać" takie nawiązanie do programów Smile
Router firmy D-Link, dokładny model wrzucę jak wrócę z roboty
Pozdrawiam!


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  router VPN do domowej sieci ptaq1978 4 369 03-03-2017, 0:14
Ostatni post: Anh3doX
  Szukam Free PPTP VPN student 4 1,829 05-16-2016, 21:12
Ostatni post: sebosamuraj
  whonix vpn maniek11 3 2,299 05-26-2014, 16:13
Ostatni post: m0ses
Bezpieka.org [howto] VPN - komercyjni providerzy m0ses 10 11,319 05-04-2014, 17:41
Ostatni post: Heron
  Sieć otwarta publiczna i korzystanie z VPN hoseroberto 11 4,148 01-26-2014, 20:47
Ostatni post: yakuza
Bezpieka.org [info] VPN - dla zielonych m0ses 0 4,961 01-24-2014, 23:02
Ostatni post: m0ses
  Prywatna sieć VPN punkt-punkt hoseroberto 0 1,834 01-24-2014, 14:03
Ostatni post: hoseroberto

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
stat4u