Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dziwny problem
#1
Mam taki dziwny problem z komputerem ze nie widzi mi karty TP-Link WN722 w zadnym wejsciu USB,natomiast inne karty system wykrywa,nie ma problemu z "pendrajwami" i innymi urzadzeniami,karta na pewno jest sprawna poniewaz gdy podlaczylem do innego kompa to odrazu dziala.

Moj system to Win 7 64 bit oraz plyta glowna ASUS P5Q Deluxe.

Mial juz ktos taki przypadek?

Ps.sory za brak POlskich znakow.
Wiedza o tym, gdzie znaleźć informacje i jak ich używać – to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
#2
Podlacz i zerknij do managera urzadzen Wink
Zobacz co masz w usb ... nieznane urzadzenie?
Nie masz przejecia karty z virtualboxa?
#3
W "menadzer" urzadzen jest "nieznane urzadzenie" gdy podlacze karte wifi firmy Belkin to odrazu wyskakuje ze znaleziono nowe urzadzenie.

System mam zainstalowany na dysku.
Wiedza o tym, gdzie znaleźć informacje i jak ich używać – to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
#4
Usun to nieznane urzadzenie, kasujac sterowniki Smile jesli zapyta.
Jesli nie, proponuje wgrac nowe ...
#5
Juz tak robilem i nie pomaga,caly dzien nad tym siedze i bez rezultatu,zdaje mi sie ze to wina plyty glownej,jak juz kiedys pisalem na forum ze mialem problem ze znalezionymi sieciami,z tylu ( bezposrednio podlaczona karta do plyty ) wyszukiwalo mniej sieci niz gdy podlaczylem karte wifi z przodu kompa.

Nie mam juz sily do tego kompa,chyba czas na zmiane,ciagle mam z nim jakis problem.
Wiedza o tym, gdzie znaleźć informacje i jak ich używać – to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
#6
Jaki zasilacz? Jakie napięcia we wtyku USB?
Zrób test, odłącz wszystkie inne urządzenia usb podłączone do komputera i podłącz samą kartę.
#7
Zasilacz jakiejś firmy Feel 500 Watt,na różne sposoby kombinowałem i lipa,najdziwniejsze jest to że tylko karta top link nie działa na tym kompie,inne chodzą bez problemu.
Wiedza o tym, gdzie znaleźć informacje i jak ich używać – to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
#8
a kiedykolwiek ta karta tam działała?
inne wifi usb działają?
#9
Karta wykrywana jest za każdym razem na jakimś linuksie liveCD?
Jeśli tak to głównym podejrzanym będą sterowniki.
Ogólnie Feel 500 nie jest aż tak tragicznym zasilaczem, ale stąd może brać się problemem.
Zależy jakie podzespoły masz i jak bardzo obciążają kompa, jeśli był OC to zmniejszyć.
Jak masz inny zasilacz to podstaw i sprawdź czy problem będzie nadal występował.
#10
Znów zarzucę linkiem:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1199271.html
Osobiście nie polecam zasilaczy z FEEL, po około roku użytkowania wybrzuszyły się kondensatory. Ogólnie marne pcb, elementy...
Odnoszą się do tematu, wątpię aby była to wina zasilacza, 500mW więcej czy mniej nie powinno robić różnicy.


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  problem z przejściem z HDD na SSD kolaqs 11 328 12-21-2016, 8:55
Ostatni post: kolaqs
  Mam problem z Windowsem 7 Krzysztof 6 1,228 05-14-2014, 16:32
Ostatni post: Marynarz
  problem z Framework 3.5 w XP kolaqs 39 3,339 03-11-2014, 8:56
Ostatni post: Heron
  Problem z partycjami biglolo12345 5 1,101 02-08-2014, 14:12
Ostatni post: Tommy
  Mały problem na Win7 Marynarz 13 2,121 12-19-2013, 11:51
Ostatni post: Marynarz
  Problem Hashcat-GUI pod windows tomas801118 6 4,165 12-03-2013, 12:27
Ostatni post: m0ses
  Problem z dźwiękiem w windows po zainstalowaniu kali Dr.House 7 1,274 11-13-2013, 9:17
Ostatni post: Heron

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
stat4u