Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pytanie do instalacji Backtrack 5 R3 z VirtualBox
#1
Backtrack.pl 
W VirtualBox'sie ustawiłem rozmiar dysku instalacji 8 GB dysku do instalacji backtrack. Przy trzecim etapie instalacji backtrack (wybór dysku do instalacji systemu) Miałem że na dysku nie ma zainstalowanego żadnego systemu, a wybrany dysk to SCSI (0,0,0) (sda) - 8.6 GB ATA VBOX HARDDISK . Teraz pytanie: Czy jeżeli potwierdzę instalację na tym dysku to nie usunie mi Windows'a i plików? Bo dysku virtualboxa nie widać w zakładce komputer. Pewnie to oczywiste że nie, ale wolę się upewnić :) Proszę o szybką odpowiedź. Postaram się dołączyć screenshot.


Załączone pliki Miniatury
   
#2
klikaj dalej, smialo, nic sie nie stanie
"Life would be tragic if it weren't funny."
Stephen Hawking
#3
(01-18-2014, 14:08)m0ses napisał(a): klikaj dalej, smialo, nic sie nie stanie

Ok, dzięki wielkie :)

(01-18-2014, 14:08)m0ses napisał(a): klikaj dalej, smialo, nic sie nie stanie

Chwila, gdy kliknąłem dalej wyskoczyło mi że rozmiar dysku jest za mały i zalecany jest rozmiar 13.6 GB oraz że instalacja może się nie powieść. Mam stworzyć nową maszynę wirtualną z inną nazwą i zalecanym rozmiarem czy to zignorować i kliknąć dalej? Proszę odpisz szybko jak jesteś :)
#4
Stwórz nową. Na 8 się chyba faktycznie nie mieści.
#5
stworz nowy dysk tylko tego nie zapomnij usunac bo Ci miejsce zostanie zajete.
http://grok.lsu.edu/article.aspx?articleid=13497
"Life would be tragic if it weren't funny."
Stephen Hawking
#6
Witam
podpinam się pod temat :)
mam podobny problem, chce zainstalować BT5R3-PL-PREMIUM-UP2-NV w miejsce minta, mam zainstalowanego XP i minta
podczas instalacji BT widzi tylko sda1 a mint mamm na sda4, nie chcę utracić danych na dyskach
proszę o pomoc
pzdr gutosie
#7
1) Nic nie stoi na przeszkodzie aby narzedzia z backtracka doinstalowac do mint'a ;), tak naprawde jest to jeden i ten sam system - przynajmniej jajko o ile dobrze pamietam ;)
BT5r3 = mint13

Jesli jednak wolisz przeinstalowac:

1) sudo fdisk -l [wypisuje dyski]
-- Jesli na liscie masz sda4 to id dalej, jesli nie masz daj znac, napewno cos sie wymysli --
2) dd if=/dev/zero of=/dev/sda4 [niskolewelowe formatowanie]
-- cierpliwie czekasz az skonczy --
3) Instalujesz Backtrack'a
-- Jesli po instalacji BT nie wstaja X'y nalezy w opcjach Gruba dopisac 'xforcevesa nomodeset i915.modeset=1' --
#8
chyba cos miałem namieszane w MBR
zrobiłem od nowa instalajcę xp i po odpaleniu bt z pena pojawiły sie dyski a więc OK
dzieki za informacje
pzdr


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Aktualizacja obrazu ISO backtrack 5R3 Premium AMD onME 3 1,124 02-25-2014, 23:50
Ostatni post: Tommy
Backtrack.pl Problem z kartą sieciową w backtrack 5 (VirtualBox) facebookmati 11 3,258 02-13-2014, 18:05
Ostatni post: pezed
Bezpieka.org Backtrack Armitage facebookmati 9 1,498 02-10-2014, 20:10
Ostatni post: Anh3doX
  Kto zajmował się polską edycją backtrack? Michal_95 4 1,087 02-04-2014, 23:37
Ostatni post: Tommy
Backtrack.pl Czy backtrack 5R3 będzie działał na Dell D610 Pentium? Wardriveritp 4 974 01-24-2014, 17:17
Ostatni post: kordex
  Backtrack 5 - SQL Injection Xaroso 9 2,173 11-28-2013, 21:03
Ostatni post: michalp2213
  Jak zaszyfrować Backtrack AES Vixen 10 1,719 09-16-2013, 10:30
Ostatni post: Tommy
  Szyfrowanie truecrypt, backtrack + windows XP Vixen 10 2,060 08-28-2013, 23:30
Ostatni post: Tommy
  Tor Ustawienie tożsamośći pytanie? mario2255 1 757 08-21-2013, 1:28
Ostatni post: Tommy
  Pyrit, teczowe tablice, backtrack G4m3killer 4 2,428 08-20-2013, 11:06
Ostatni post: goniec52

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
stat4u