Wątek zamknięty 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z Armitage
07-13-2013, 22:04
Post: #1
Problem z Armitage
Witam serdecznie , problem polega na błedzie wyskakujacym przy próbie właczenia Armitage

Bład :
Could not connect to database.

FATAL: password authentication failed for user "msf3"

Prosze o pomoc
Znajdź wszystkie posty użytkownika
unknown unknown
07-13-2013, 22:15
Post: #2
RE: Problem z Armitage
Nie zmieniaj hasła które było FABRYCZNIE wpisane, daj connect i czekaj aż się połączy. Za pierwszym razem trzeba chwilę poczekać.

Sklep, Skup, Serwis Komputerów Katowice
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
unknown unknown
07-13-2013, 22:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-13-2013 23:09 przez 1964JoJo.)
Post: #3
RE: Problem z Armitage
(07-13-2013 22:15)Tommy napisał(a):  Nie zmieniaj hasła które było FABRYCZNIE wpisane, daj connect i czekaj aż się połączy. Za pierwszym razem trzeba chwilę poczekać.

Hasło fabryczne nie zostało zmienione daje ss
Znajdź wszystkie posty użytkownika
unknown unknown
07-14-2013, 0:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-14-2013 1:03 przez yakuza.)
Post: #4
RE: Problem z Armitage
u mnie ten sam błąd

(07-14-2013 0:47)yakuza napisał(a):  u mnie ten sam błąd

połaczenie odrzucone sprawdz czy prawidłowo ustawiłes nazwe hosta oraz port i upewnij sie czy parametr przyjmuje połaczenia TCP/IP
Znajdź wszystkie posty użytkownika
unknown unknown
07-14-2013, 10:59
Post: #5
RE: Problem z Armitage
Jakaś masakra. Myślałem że Kali bedzie bardziej poukładana wersja...
Lecz chyba jednak wracam na BT
Znajdź wszystkie posty użytkownika
unknown unknown
07-14-2013, 14:07
Post: #6
RE: Problem z Armitage
no ja też myśle o powrocie do BT
Znajdź wszystkie posty użytkownika
unknown unknown
07-22-2013, 18:35
Post: #7
RE: Problem z Armitage
z góry chcę powiedzieć że ja nie korzystam z kali'ego, gdyż mam problemy ze sterownikami do mojego laptopa, tak samo nie jestem jaką posiadacie wiedzę.

jeśli tego nie zrobiliście to polecała bym spojrzeć do pliku :
/opt/metasploit/config/database.yml
tam jest podana nazwa bazy, login i haslo. jeśli wprowadzacie wszystko poprawnie, to jest inne pytanie. czy metasploit łączy się z bazą ? (nie chodzi o armitage)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
unknown unknown
Wątek zamknięty 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z instalacją kali-linux marcinek 5 91 04-21-2014 9:38
Ostatni post: marcinek
  problem with upgrade Annax 1 46 04-20-2014 16:37
Ostatni post: shogun
Kali-linux.pl Problem z airodump-ng kazi 2 48 04-20-2014 0:17
Ostatni post: n0me
  Problem techniczny/pytanie sprzetowe pit_espe 11 190 04-19-2014 9:11
Ostatni post: m0ses
  Aktualizacja problem nightdancer 1 51 04-15-2014 19:28
Ostatni post: Anh3doX
  problem z Handshake xxx19nowy20xxx 12 191 04-11-2014 22:50
Ostatni post: Tommy
  problem kali kde kap199517 2 104 04-01-2014 23:50
Ostatni post: Tommy
  Problem z aktualizacją TeamViewer goniec52 2 97 03-24-2014 18:13
Ostatni post: goniec52
  problem z instalacją Kali linux matej2314 1 167 03-23-2014 22:41
Ostatni post: Bysiek
  Problem z nvidia Piotreks 3 179 03-22-2014 1:12
Ostatni post: Tommy

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

stat4u