Wątek zamknięty 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z Armitage
07-13-2013, 22:04
Post: #1
Problem z Armitage
Witam serdecznie , problem polega na błedzie wyskakujacym przy próbie właczenia Armitage

Bład :
Could not connect to database.

FATAL: password authentication failed for user "msf3"

Prosze o pomoc
Znajdź wszystkie posty użytkownika
unknown unknown
07-13-2013, 22:15
Post: #2
RE: Problem z Armitage
Nie zmieniaj hasła które było FABRYCZNIE wpisane, daj connect i czekaj aż się połączy. Za pierwszym razem trzeba chwilę poczekać.

Sklep, Skup, Serwis Komputerów Katowice
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
unknown unknown
07-13-2013, 22:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-13-2013 23:09 przez 1964JoJo.)
Post: #3
RE: Problem z Armitage
(07-13-2013 22:15)Tommy napisał(a):  Nie zmieniaj hasła które było FABRYCZNIE wpisane, daj connect i czekaj aż się połączy. Za pierwszym razem trzeba chwilę poczekać.

Hasło fabryczne nie zostało zmienione daje ss
Znajdź wszystkie posty użytkownika
unknown unknown
07-14-2013, 0:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-14-2013 1:03 przez yakuza.)
Post: #4
RE: Problem z Armitage
u mnie ten sam błąd

(07-14-2013 0:47)yakuza napisał(a):  u mnie ten sam błąd

połaczenie odrzucone sprawdz czy prawidłowo ustawiłes nazwe hosta oraz port i upewnij sie czy parametr przyjmuje połaczenia TCP/IP
Znajdź wszystkie posty użytkownika
unknown unknown
07-14-2013, 10:59
Post: #5
RE: Problem z Armitage
Jakaś masakra. Myślałem że Kali bedzie bardziej poukładana wersja...
Lecz chyba jednak wracam na BT
Znajdź wszystkie posty użytkownika
unknown unknown
07-14-2013, 14:07
Post: #6
RE: Problem z Armitage
no ja też myśle o powrocie do BT
Znajdź wszystkie posty użytkownika
unknown unknown
07-22-2013, 18:35
Post: #7
RE: Problem z Armitage
z góry chcę powiedzieć że ja nie korzystam z kali'ego, gdyż mam problemy ze sterownikami do mojego laptopa, tak samo nie jestem jaką posiadacie wiedzę.

jeśli tego nie zrobiliście to polecała bym spojrzeć do pliku :
/opt/metasploit/config/database.yml
tam jest podana nazwa bazy, login i haslo. jeśli wprowadzacie wszystko poprawnie, to jest inne pytanie. czy metasploit łączy się z bazą ? (nie chodzi o armitage)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
unknown unknown
Wątek zamknięty 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  aircrack-ng problem ze słownikiem kraków pracuch88 10 213 07-21-2014 7:23
Ostatni post: Heron
  Problem z połączeniem rafal09pl 15 177 07-19-2014 0:09
Ostatni post: m0ses
Kali-linux.pl KALI LINUX - Armitage problem artur2001 14 215 07-06-2014 19:18
Ostatni post: GarbatyAniol
  Problem z połączeniem internetu aRNN 1 101 07-04-2014 11:08
Ostatni post: n0me
  Problem z dodaniem drukarki batee 8 155 06-07-2014 19:38
Ostatni post: batee
  Problem z wykryciem monitora nowywtemacie 0 112 06-05-2014 21:22
Ostatni post: nowywtemacie
  Problem z instalacją - nie wykryto dysku hultongetty 15 372 06-03-2014 21:52
Ostatni post: shogun
  Kali problem z internetem Bunnyg 7 311 05-15-2014 22:43
Ostatni post: Bunnyg
  Kali Linux Kernel Problem Piter10p 2 272 05-11-2014 19:07
Ostatni post: m0ses
  Problem z instalacją Kali Linux na usb - nie mogę znaleźć pliku live.cfg Marcinxxl2 4 248 05-04-2014 17:34
Ostatni post: Marcinxxl2

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

stat4u